Mediation

‘Ruziemaken kan ik wel, maar er nu nog uitkomen.’

Een conflict, ruzie hebben we allemaal wel eens. Is het niet met een ander, dan wel met onszelf. Relaties lopen niet zoals u wilt. Uw plannen gaan niet zoals u ze voor ogen had. Uw ziekte irriteert uzelf of de ander. U wordt er machteloos en moe van. In conflicten of ruzies gaat het over emoties en relaties. Gewoon over een rotgevoel dat u heeft en waar u best van af wilt. U denkt dat u er niets meer aan kunt doen. Dan heeft u alles al geprobeerd. Het verleden kunt u niet veranderen, wel hoe u er tegenaan kijkt. U kunt anders in uw leven gaan staan. Een steen in de rivier verleggen, zodat uw leven weer (door)stroomt.

Bij Transformatieve Mediation (TM) wordt ‘de angel’ uit het conflict gehaald, waardoor de kans op herhaling afneemt. Als de onderliggende reden (de angel) van een conflict er niet uit is, is een nieuwe verstoring met de ander of iemand anders helaas al snel realiteit. Het leven zit vol met op elkaar lijkende conflicten. TM gaat er van uit dat mensen in staat zijn om van een conflict te leren en te veranderen. Dit proces van veranderen noemen we ‘transformeren’.

Tijdens de gesprekken gaat u op zoek naar de kern van het conflict. Op zoek naar de gebeurtenis, wat pijn doet, wat wringt, naar wat u en de ander belangrijk vinden. Samen ook op zoek naar de oplossing, een oplossing die toekomst biedt. Tijdens dit proces krijgt u handvatten aangereikt om de kans op toekomstige conflicten te minimaliseren.

Door deze vorm van mediation komt u tot een oplossing waar u beiden tevreden mee bent. Als mediator ben ik er om beide partijen te ondersteunen. Hoe de oplossing er uit gaat zien maakt mij als mediator niet uit. Jullie kiezen samen de juiste oplossing die voor jullie beiden goed is. Daar sta ik voor.

Isabella van Dijk heeft haar opleiding Transformatieve Coaching en Mediation succesvol doorlopen bij Wel-Com, een door het Nederlands Mediation Instituut (NMI) erkend opleidingsinstituut en is hiervoor geregistreerd bij ITCO.

 Wanneer je iets wilt, zijn er mogelijkheden.
Wil je iets niet, dan zijn er redenen.
Oftewel…
De pessimist heeft een excuus,
de optimist een plan.